Kado’s voor HRD professionals

, ,
HRD kado Learning & Development Strategisch Opleiden

Doe hier leuke ideeën op voor een mooi kado voor collega, of natuurlijk jezelf!

Teamtools online (€ 19,95)

Inspiratie nodig voor je training, e-learning of voor een learning bite met je eigen team? Dan biedt het boek Teamtools online veel inspiratie. Het is gevuld met vijftig ideeën om gebruik te maken van online oefeningen. Of nou ja: oefeningen met App en Web staat er onder de titel van het boek. Zo moet je het dan ook zien: de oefeningen zijn een combinatie van face2face activiteiten en online tools zoals een vragenlijst.

Spelen met talenten (€ 22,50)

Zoals veel ‘spellen’ van de uitgeverij Thema, werkt ook dit spel met kaartjes. Op deze kaartjes staan vragen, verdeeld over negen categorieën. De vragen gaan niet alleen over iemands talenten, maar juist ook over iemands omgeving. Het is dan ook bij uitstek een geschikt spel voor een goed loopbaangesprek. Een bord met pionnetjes bepaalt welke vragen aan bod komen, maar om eerlijk te zijn gebruik ik die nooit. Ik kies simpelweg de meest prikkelende vragen en leg die voor aan m’n gesprekspartner.

Succes met Scrum (€ 36,99)

Het lijkt wel of de hele wereld plotseling is gaan Scrummen: steeds vaker worden sessies volgens de ‘scrummethode’ uitgevoerd of wordt er gevraagd ‘kun je dit project ook agile aansturen’? Wat er vervolgens onder ‘scrum’ verstaan wordt is heel divers. Maar voor iedereen die benieuwd is hoe het écht moet: lees dit boek. Scrum is namelijk niet zo ingewikkeld en met een solide basis sta jij je mannetje (of vrouwtje) als het over scrum gaat. En draai je je hand niet om voor een meer agile aanpak van een project of meeting.

Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep (€ 39,99 of € 14,99 voor het ebook)

Een ideaal kado dit boek, al is het wat prijzig (tip: het e-book is een heel stuk goedkoper). Maar wat is het een leuk en inspirerend boek om te krijgen! Als is het boek niet altijd even praktisch, het is een feest om in te lezen. De 24 gekozen onderwerpen zijn erg inspirerend en je zult er zeker de helft van herkennen in jouw praktijk. Over dit boek heb ik een uitgebreide review geschreven, welke je kunt lezen door op deze link te klikken.

Intervisie bij werkproblemen (€ 25,50)

Intervisie is een hele leerzame werkvorm en daarom maak ik er veelvuldig gebruik van. Wanneer je meerdere rondes per bijeenkomst wilt doen, is afwisseling een goede manier om de aandacht van de deelnemers vast te houden. Dit boek kan je daar goed bij helpen. Het geeft niet alleen een verdieping in het fenomeen intervisie, maar ook vijf varianten. Bij elke variant wordt uitgebreid besproken wanneer de vorm het sterkste is en welke fases er doorlopen dienen te worden.

PS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *